Parlementaire controle op Europese besluitvorming

Nieuw
Sale
Sale
Dit boek gaat over parlementaire controle op Europese besluitvorming. Te denken valt hierbij aan de controle van het Nederlandse parlement op de minister die gaat onderhandelen namens Nederland in de Europese Raad over de financiële crisis, maar ook aan controle op de minister die betrokken is bij de totstandkoming van Europese regels op terreinen als landbouw en justitie. Er bestaan verschillende instrumenten waarmee nationale parlementen hun controletaak in het kader van Europese besluitvorming kunnen uitvoeren. In sommige EU-lidstaten vindt parlementaire controle plaats door middel van een parlementair behandelingsvoorbehoud of een mandaatsysteem. Voor landen met een parlementair behandelingsvoorbehoud gaat op dat bewindspersonen niet verder mogen gaan met het nemen van beslissingen over een Europees besluit, voordat het eigen parlement de mogelijkheid heeft gehad het voorliggende besluit te onderzoeken en eventueel de bewindspersoon daarover te bevragen. In landen waar wordt gewerkt met mandaten kan het nationale parlement de betreffende bewindspersoon een mandaat meegeven alvorens hij of zij gaat onderhandelen over Europese besluitvorming in Brussel. In dit onderzoek staat de vraag centraal wat een instrument als een parlementair behandelingsvoorbehoud of een mandaatsysteem toe kan voegen aan de instrumenten die het Nederlandse parlement heeft om de regering te controleren in het kader van het Europese besluitvormingsproces. Deze vraag wordt beantwoord door het parlementaire controle- en verantwoordingsproces ten aanzien van Europese besluitvorming zoals dit plaatsvindt in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk te vergelijken met de manier waarop dit in Nederland plaatsvindt.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Wolf Legal Publishers
Druk
1
Jaar
2012
Auteur
Brecht van Mourik

Selecteer een tabblad