• STUDIEBOEKEN
    Ben je student en wil je boeken bestellen?
    Klik op het rode blok aan de rechterkant!

  • Ook in ons assortiment:

    diverse kantoorartikelen voor school
    

OMGAAN MET DIVERSITEIT VOOR SCW

 
1375
 
Aantal
 
Artikelnummer 9789037207675
Auteur Monique Duyvestijn
Uitgever Edu'Actief
Druk 1
Jaar 2012
Omschrijving
Omgaan met diversiteit voor SCW

De sociaal-cultureel werker in een buurthuis komt in aanraking met verschillende bevolkingsgroepen. Omgaan met culturele diversiteit, seksuele diversiteit, religieuze diversiteit, genderdiversiteit en leeftijdsdiversiteit komt in deze cursus aan bod. De student leert stereotyperingen herkennen en hoe die kunnen bijdragen aan discriminatie. De student krijgt handvatten aangereikt om succesvol multicultureel burgerschap uit te dragen.

Toetsbare producten: uitgewerkt programma voor een voorlichtingsavond over diversiteit voor vrijwilligers en wervingsplan voor vrijwilligers uit verschillende bevolkingsgroepen.

Deze cursus kan worden gebruikt voor de opleiding sociaal-cultureel werker.

Factor-E voor SAW
Factor-E bestaat uit cursussen, trainingen en projecten naar het leerlijnenmodel van De Bie. Het materiaal van Factor-E behandelt de onderwerpen vanuit de praktijk.

In een cursus wordt de theorie behandeld. Het gaat in de cursus om de achtergronden en definities. De student kan op een actieve manier kennis en inzicht verwerven. Niet alleen door te lezen en te luisteren, maar juist door te doen. Actieve verwerking van de leerstof dus. De cursus bestaat daarom uit veel en gevarieerde opdrachten waarmee de student individueel of in groepsverband aan de slag kan. De theoretische achtergronden staan in de bronnen. Een cursus heeft een omvang van 40 studiebelastinguren (SBU) (huiswerk en lessen).