• STUDIEBOEKEN
    Ben je student en wil je boeken bestellen?
    Klik op het rode blok aan de rechterkant!

  • Ook in ons assortiment:

    diverse kantoorartikelen voor school
    

MENS EN RECHT

 
7495
 
Aantal
 
Artikelnummer 9789001875619
Auteur A. Bunthof
Uitgever Noordhoff Uitgevers B.V.
Druk 9
Jaar 2017
Omschrijving
Mens en Recht belicht welke juridische mogelijkheden én valkuilen er zijn in het domein sociaal werk. Dit unieke boek biedt op toegankelijke wijze inzicht in het recht en geeft je concrete handvatten voor de beroepspraktijk.

Waarom kiezen voor Mens en Recht?
* toegankelijk overzicht van de juridische aspecten van sociaal werk;
* geschikt voor studenten met weinig ervaring in het recht;
* met uitgebreide online ondersteuning.

Het eerste deel van Mens en Recht biedt een inleiding in het (proces)recht en de rechtsbescherming. Vervolgens maak je uitgebreid kennis met de belangrijkste rechtsgebieden, namelijk verbintenissenrecht, personen- en familierecht, jeugdrecht, gezondheidsrecht, arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht, strafrecht en vreemdelingenrecht. Actuele voorbeelden en casuïstiek uit de praktijk illustreren de theorie. Daarnaast sluit ieder hoofdstuk af met een compacte samenvatting en een handige begrippenlijst. Door de vele oefenvragen, opdrachten en voorbeeldantwoorden kun je de stof goed opnemen. Mens en Recht is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de negende editie van Mens en Recht?
De negende editie van Mens en Recht is geheel geactualiseerd. Onder meer wijzigingen in het bestuursprocesrecht, het arbeidsrecht en de asielprocedure zijn opgenomen.

Online ondersteuning
Met de code in je nieuwe studieboek heb je twee jaar lang gratis toegang tot Prepzone, de uitgebreide online omgeving bij het boek. Je vindt hier onder meer opdrachten, begrippentests en samenvattingen. Zo kun je je perfect voorbereiden op lessen en tentamens! De toegangscode in het boek is persoonsgebonden en eenmalig te gebruiken.