Het departement van de Zuiderzee

Nieuw
Sale
Sale
In 2011 is het 200 jaar geleden dat de voorloper van de kantonrechter, de zogenoemde vrederechter, begon met rechtspreken. En 2011 is ook het jaar waarin een grote verschuiving van de competentiegrens tussen de sector kanton en de sector handelsrecht van de rechtbanken plaatsvond. De kantonrechters behandelen vanaf 2011 naast alle kwesties over arbeid, huur en consumenten (werken, wonen, winkelen) ook alle zaken tot Euro 25.000,-. In die 200 jaar is er veel kritiek geweest op de kantonrechters. Kritiek die zeker niet onbesproken blijft. Maar er is ook veel vertrouwen in de aanpak van de kantonners. Dit boekje zal worden benut om onze werkzaamheden voor het voetlicht te brengen en een aantal zittingen te beschrijven. Ook zijn interviews met kantonners opgenomen waarin een blik op het recente verleden wordt geworpen. Dit boekje over 200 jaar kanton leent zich er daarnaast goed voor om terug te gaan in de geschiedenis en frappante (ook landelijke) kantongebeurtenissen de revue te laten passeren. In 1811, een jaar nadat Napoleon de Nederlanden volledig had ingelijfd en tot onderdeel van het Franse keizerrijk had gemaakt, begonnen de eerste vrederechters aan hun werk. De vrederechter vindt zijn oorsprong in Engeland, anno 1275. Pacificator was toen zijn naam. In dit boekje wordt in vogelvlucht 200 jaar langsgelopen, met een korte blik op de toekomst. Waar gaat het heen met de (kanton)rechtspraak?
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Wolf Legal Publishers
Druk
1
Jaar
2011
Auteur
Sjef de Laat

Selecteer een tabblad