DC: 0-3R

Nieuw
Sale
Sale
"De Diagnostische Classificatie van Psychische en Ontwikkelingsstoornissen op Zuigelingenleeftijd en Vroege Kinderleeftijd (DC: 0-3) van ZERO TO THREE, uit 1994, was het eerste ontwikkelingsgerichte systeem voor diagnostiek van psychische en ontwikkelingsstoornissen bij baby¿s en peuters. De daarin beschreven diagnostische categorieën zijn gebaseerd op consensus van een multidisciplinaire groep experts op het gebied van de vroegkinderlijke (psychische) ontwikkeling.

De DC: 0-3R ¿ de gereviseerde versie van de DC: 0-3 ¿ baseert zich op wetenschappelijk onderzoek en klinisch werk dat sinds 1994 wereldwijd is verricht. De DC: 0-3R beschrijft stoornissen die niet in andere ­classificatiesystemen zijn opgenomen en is richtinggevend ten aanzien van effectieve interventiebenaderingen.
De DC: 0-3R is bedoeld voor hulpverleners in de geestelijke gezond­heidszorg, voor artsen, verpleegkundigen, opvoedkundigen en ­onder­zoekers, als hulpmiddel voor het herkennen van psychische en ontwikkelingsproblemen op zeer jonge leeftijd, voor het begrijpen van de wijze waarop relaties en omgevingsfactoren bijdragen aan ­psychische en ontwikkelingsstoornissen, voor het effectief gebruik van diagnostische criteria voor classificatie en interventie, en voor het stimuleren van een efficiëntere samenwerking tussen ouders en professionals bij de ontwikkeling van effectieve behandelplannen.

Nieuw ten opzichte van de vorige editie is het feit dat de DC: 0-3R heldere en specifieke criteria verschaft voor alle diagnostische categorieën naar het voorbeeld van de DSM-IV, een toelichting geeft op de criteria van autisme spectrum stoornissen bij kinderen tot 2 jaar en nieuwe criteria introduceert voor slaap- en eetstoornissen en voor stoornissen in de relatievorming en communicatie. Ook verduidelijkt deze editie de Schaal voor de algemene beoordeling van de ouder-kindrelatie en zijn er checklists opgenomen voor de inventarisatie van relatieproblemen en van psychosociale en omgeving stressoren.

De DC: 0-3R is een onmisbaar hulpmiddel bij de evaluatie en behandeling van baby¿s, peuters en hun gezinnen in veel verschillende settings."
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
Druk
1
Jaar
2009

Selecteer een tabblad