CONFLICTHANTERING EN MEDIATION

Nieuw
Sale
Sale
Waar mensen elkaar ontmoeten, kunnen conflicten ontstaan. Of je nu hrm'er bent bij een multinational, verpleegkundige in een ziekenhuis, of manager binnen het bedrijfskundige domein, je zult mediation steeds vaker tegenkomen. Conflicthantering en mediation geeft een brede inleiding in dit vakgebied. Het belicht theorie rondom communicatie, conflict en conflictpreventie en omschrijft alle ins en outs van conflicthantering en specifiek mediation. Ook worden specifieke terreinen van mediation behandeld, zoals mediation bij echtscheiding of bij arbeidsconflicten. De vele praktijksituaties en voorbeelden maken het boek zeer werkbaar en toegankelijk. Via cases met opdrachten in zowel het boek als op de bijbehorende website kan het geleerde geoefend en eigen gemaakt worden. Het boek is geheel geactualiseerd. Zo zijn er nieuwe cases en voorbeelden opgenomen en is er meer aandacht voor moderne communicatie. Ook is er in deze uitgave aandacht voor strafrechtmediation en is het thema interculturele conflicten verder uitgebouwd. Hoofdstukken over macht en onmacht in mediation en de relatie tussen verlies en conflict zijn toegevoegd. Dit boek richt zich op studenten en net afgestudeerden van diverse hbo-opleidingen waarbij werken met mensen centraal staat. Denk hierbij aan social work, human resource management, sociaal juridische dienstverlening, hbo-Rechten, bedrijfskunde MER en communicatie. Govert Apol is medeoprichter en voormalig partner/directeur van het Mediation Trainingsinstituut MTi. Ook was hij oprichter/directeur van Randstad Mediation, Training en Coaching. Hij werkt nu vanuit zijn eigen bedrijf JURAPOL als mediator/conflictbemiddelaar. Simone Kalff (MfN-registermediator) was directeur van HU Mediation. Zij werkt nu vanuit haar bedrijf Confluent als mediator, is trainer bij Van Opstal en Partners en peerreviewer bij het SKM. Linda Reijerkerk (MfN-registermediator) is directeur van het Centrum voor Conflicthantering. Ze is erkend IMI mediator (International Mediation Institute) en mediator bij de International Chamber of Commerce Netherlands. Marion Uitslag (MfN-registermediator) is verantwoordelijk voor de inhoud, vormgeving en uitvoering van de post-hbo-opleiding Mediation van de Hogeschool Utrecht. Zij verzorgt verschillende trainingen op het gebied van mediation in binnen- en buitenland.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Coutinho
Druk
3
Jaar
2018
Auteur
Govert Apol

Selecteer een tabblad