SEO-R2

Nieuw
Sale
Sale
Emotionele ontwikkeling is een sleutelbegrip in de beeldvorming, assessment en nondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

Anton Došen ontwikkelde in 1990 een eerste experimenteel Schema voor schatting van het niveau van de Emotionele Ontwikkeling (SEO). Op basis daarvan ontwikkelden Vlaamse experten i.s.m. Steunpunt Expertisenetwerken een volwaardige Schaal voor Emotionele Ontwikkeling - Revised (SEO-R, 2012) en een handleiding. Vervolgens werd de betrouwbaarheid van deze schaal wetenschappelijk onderzocht en werd de SEO-R 2op basis van feedback van clinici en experten grondig aangepast en bewerkt. Het resultaat is deze nieuwe uitgave van de SEO-R2.

Filip Morisse is als orthopedagoog verbonden aan het P.C. Dr. Guislain en als wetenschappelijk medewerker aan het Expertisecentrum Quality of Life (E-QUAL), Hogeschool Gent. Als fervent voorstander van de ontwikkelingsdynamische benadering en met 25 jaar ervaring in diagnostiek, behandeling en ondersteuning van personen met een verstandelijke beperking met geestelijke gezondheidsproblemen, geeft hij consult/advies en opleiding/vorming in diverse voorzieningen en diensten in Vlaanderen en Nederland. Prof. Em. dr. Anton Došen is (kinder)psychiater en was o.m. bijzonder hoogleraar met opdracht 'Psychiatrische aspecten van verstandelijke handicap' aan de Radboud Universiteit Nijmegen en directeur behandeling van het centrum voor behandeling van psychische en gedragsstoornissen bij mensen met een verstandelijke handicap De Wendel te Oostrum.

Over de auteurs
Deze publicatie is een coproductie van SAM, steunpunt Mens en Samenleving, meer bepaald vanuit de regiegroep SEN-SEO, samen met het Expertisecentrum Quality of Life (E-QUAL), HoGent.
Om mensen met een (verstandelijke) beperking te ondersteunen bij de realisatie van hun burgerschap en grondrechten focussen zowel SAM als E-QUAL (HoGent) op benaderingen die vertrekken vanuit sterktes en mogelijkheden van mensen en hun omgeving. Dat leverde al een eerste samenwerking op bij de ontwikkeling van de SEO-R en evolueerde gaandeweg naar een partnerschap dat de verdere ontwikkeling naar deze SEO-R2 mogelijk maakte. Samen met gedreven praktijkexperten zorgen SAM en E-QUAL (HoGent) er voor dat dit instrument zijn weg naar het werkveld vindt. Ze stimuleren professionals en het natuurlijk netwerk van mensen met een beperking en staan hen bij in hun inspanningen om deze andere manier van kijken naar het gedrag van mensen met (verstandelijke) beperking (en het eigen aandeel daarin) te vertalen in aangepaste ondersteuning.

Volg deze inspanningen op www.sen-seo.be en www.fmw.hogent.be/e-qual.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Maklu, Uitgever
Druk
2
Jaar
2017
Auteur
Filip Morisse

Selecteer een tabblad