Laverend langs grenzen

Nieuw
Sale
Sale
Leden van transnationale gezinnen krijgen te maken met de rechtssystemen van twee (of meer) verschillende landen. Als bijvoorbeeld in Egypte een kind van Egyptisch-Nederlandse ouders wordt geboren, dan dient de Egyptische geboorteakte als bewijs van het bezit van de Nederlandse nationaliteit. Daarmee zijn niet alleen de regels van het Nederlandse, maar ook die van het Egyptische islamitische recht van belang voor de juridische positie van dit kind. De beide rechtssystemen zijn op deze en tal van andere manieren in interactie met elkaar. Dit boek gaat over de ervaringen van ouders in Egyptisch-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse gezinnen met familie-, nationaliteits- en internationaal privaatrecht. Ouders in transnationale gezinnen dragen met hun handelen bij aan de vorming van de juridische positie van hun kinderen in twee landen. Op basis van interviews met ouders in Nederland, Egypte en Marokko wordt antwoord gegeven op de vraag hoe het handelen van ouders bijdraagt aan die juridische positie en welke verklaringen er zijn te geven voor dat handelen. Hoe gaan ouders om met de verschillen tussen het Nederlandse familierecht en het op islamitische normen gebaseerde familierecht van Egypte en Marokko? Ervaren zij conflicten of zoeken ze naar pragmatische oplossingen? Welke rol spelen sociale, religieuze en politieke factoren daarin? Daarnaast vormt dit boek een praktijkgerichte beschrijving van de juridische kwesties waar transnationale gezinnen mee te maken krijgen.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Wolf Legal Publishers
Druk
1
Jaar
2013
Auteur
Friso Kulk

Selecteer een tabblad