In het spoor van de Russische ziel - Peter d'Hamecourt reist Dostojevski achterna in Europa

Nieuw
Sale
Sale
Fjodor Michajllovitsj Dostojevski vond de Duitsers dom, de Zwitsers oplichters en de Fransen doortrapte poseurs. De schrijver trok in de negentiende eeuw een spoor door Europa. Hij reist onder meer naar Berlijn, Dresden, Bad Homburg, Baden-Baden, Bad Ems, Wiesbaden, Genève, Saxon-les-Bains, Vevey, Parijs en Turijn. Uiteindelijk keert hij terug naar Moskou en Sint Petersburg. Hij schreef er grote delen van zijn oeuvre en ontwikkelde er zijn gedachten over de rol van Rusland in de wereld. Europa was in zijn ogen ten prooi gevallen aan goddeloosheid. De Europese volkeren konden daarom maar op één manier worden gered: door de Russische ziel. Dan zou volgens hem het eeuwenoude onbegrip tussen Rusland en het Westen worden opgelost. De huidige machthebbers in het Kremlin hebben het gedachtengoed van Dostojevski uit de negentiende eeuw omarmd en tot beleid gemaakt. In dit boek volgt Peter d'Hamecourt Dostojevski's spoor. Het nieuwe boek wordt 29 april gepresenteerd op twee locaties: 's morgens in de Hermitage Amsterdam en 's middags bij boekhandel Pegasus. informatie bij de uitgever via info@conserve.nl Peter d'Hamecourt (Vlaardingen, 1946) was twintig jaar lang het gezicht van het NOS Journaal. Acht van zijn succesvolle boeken zijn nu in prijs verlaagd naar € 12,50: Moskou is een gekkenhuis, Russen zien ze vliegen, Petersburg - paradijs in het moeras, Leven als God in Rusland, Toen Napoleon Maly verliet en de van maand tot maand verslagen in Rusland in oorlog 1 en Rusland in oorlog 2. Enige uitzondering is het Nederlands-Russische omkeerboek In de spiegel - Nederlanders over Russen en Russen over Nederlanders, waarvan Peter d'Hamecourt de eindredactie verzorgde. Het verscheen in het Nederland-Ruslandjaar 2013.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Singel Uitgeverijen
Druk
1
Jaar
2017
Auteur
Peter d' Hamecourt

Selecteer een tabblad