Het offer van Remo

Nieuw
Sale
Sale
'Het offer van Remo - Remo su sakrifisio' een novelle in de Nederlandse en Papiamentse taal in een boek. Curaçao, 1861-1863, de laatste jaren van het slaventijdperk. De overzeese koloniën zijn in afwachting van de definitieve afschaffing van slavenarbeid en slavernij. Zo ook de Curaçaose bevolking. Een van hen, de rijke Joodse zakenman Benjamin Cardozo, is als Caribisch handelsgedelegeerde door het koloniale bestuur aangesteld. Hij weet Curaçao welvarender te maken, maar niet dat zijn mooie, onstuimige vrouw Helena een liefdesrelatie heeft met Remo, een van zijn slaven. Voor Remo, een afstammeling van de West-Afrikaanse Mandinga's, is Helena zijn grote liefde. Als zij bevalt van een bruine baby, is Willemstad in rep en roer. De novelle ´Het offer van Remo´ geeft een beeld over de onderlinge verhoudingen en belevingen van de kleurrijke bevolking aan de vooravond van dit tijdperk, dat op 1 juli 1863 eindigde. Een belangrijke overgangsperiode in de Curaçaose geschiedenis. Deze novelle is geschreven door Jacques Hermelijn. Hij was plaatsvervangend gevolmachtigde minister van het Kabinet van de Nederlandse Antillen in Den Haag. Hij heeft zich altijd ingezet voor het welzijn van Caribische Nederlanders. De Papiamentse vertaling van 'Het offer van Remo´ was in handen Ronald Capriles Martina.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
NAU Uitgeverij
Druk
1
Jaar
2017
Auteur
Jacques Hermelijn

Selecteer een tabblad