HANDBOEK NEUROPSYCHOTHERAPIE

Nieuw
Sale
Sale
Een (niet-aangeboren) hersenaandoening heeft een enorme impact op het leven van de patiënten en hun naasten. Als gevolg van blijvende lichamelijke en cognitieve beperkingen of gedragsveranderingen kunnen de patiënten bijvoorbeeld hun werk of opleiding niet hervatten. Ook de rol en positie in het gezin kunnen veranderen, evenals relaties. Het oude zelfbeeld moet vaak vervangen worden door een nieuw zelfbeeld. Dit alles verloopt niet altijd vanzelf en kan gepaard gaan met emotionele problemen, waarvoor psychotherapeutische behandeling noodzakelijk is. De toepassing van psychotherapie bij deze patiëntengroep vergt echter een geheel eigen aanpak. Het Handboek neuropsychotherapie is het eerste Nederlandstalige handboek waarin de praktische toepassing van psychotherapie bij hersenaandoeningen vooropstaat. In het eerste deel worden algemene aspecten van de neuro-psychotherapie besproken, zoals de plaatsbepaling ervan, het maken van een probleemanalyse en casusconceptualisatie en de therapeutische relatie. Het tweede deel beschrijft hoe gangbare behandelmethodieken als mediatieve therapie, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en systeemtherapeutische behandeling bij patiënten met een hersenaandoening kunnen worden toegepast. In het derde deel komen behandelingen van specifieke problemen aan bod, zoals angst- en stemmingsproblematiek, agitatie en agressie en seksuele problemen. Het Handboek neuropsychotherapie is geschikt voor psychologen die werken in de hulpverlening aan mensen met een (niet-aangeboren) hersenaandoening. Maar ook voor andere professionals, studenten en geïnteresseerden biedt dit boek veel waardevolle informatie.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Boom uitgevers Amsterdam
Druk
1
Jaar
2016
Auteur
Peter Smits

Selecteer een tabblad