Geschilbeslechting door de OPTA

Nieuw
Sale
Sale
Wat zijn de gevolgen voor het algemene bestuursrecht (de Awb) van de toekenning door de (Europese) wetgever van geschilbeslechtende bevoegdheden aan bestuursorganen? De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) is de toezichthouder op de telecommunicatiemarkt. Eén van haar taken is erop toezien dat de prijzen van mobiel bellen niet te hoog worden doorberekend aan de consument. Het kan voorkomen dat telecommunicatieondernemingen het onderling niet eens worden over de prijs die zij voor het verlenen van toegang tot elkaars netwerken inrekening brengen of over andere voorwaarden die met deze toegang samenhangen. Het is dan belangrijk voor de bellers dat deze telecombedrijven samen snel tot een oplossing komen. De bevoegdheid tot beslechting van geschillen is in verschillende wettelijke regelingen toegekend aan bestuursorganen. In dit onderzoek staat geschilbeslechting door de OPTA op basis van de Telecommunicatiewet centraal. Geschilbeslechting is een atypische zaak voor een toezichthoudend bestuursorgaan. Geschilbeslechting tussen private partijen is een taak die in de regel aan de rechterlijke macht toekomt, en niet aan bestuursorganen. De geschilbeslechtende bevoegdheid past niet bij ons normale bestuursrecht. Publiekrechten privaatrecht lopen bij deze bevoegdheid door elkaar. In dit proefschrift is onderzocht wat de motieven van de (Europese) wetgever waren om de keuze te maken voor deze constructie en wat het rechtskarakter van deze bevoegdheid is. Bovendien worden de bijzondere kenmerken van de bevoegdheid nader belicht. Het onderzoek bevat tevens rechtsvergelijkende elementen met Griekenland.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}

Selecteer een tabblad