FARMACEUTISCHE PATIENTENZORG

Nieuw
Sale
Sale

Farmaceutische patiëntenzorg

Farmaceutische patiëntenzorg vormt de basis van het werk in de apotheek, dat niet alleen geneesmiddelenkennis, maar ook preventie, ziekteleer en de invloed van de aandoening op het leven van de patiënt omvat. Dit boek bevat de leerstof voor het verzorgen van medicatiebegeleiding (kerntaak 1) als voor niet-recept gestuurde zorg aan de cliënt (kerntaak 2) van het Kwalificatiedossier mbo Apothekersassistent. Daarnaast bevat het alle leerstof voor de keuzedelen Farmaceutische patiëntenzorg en Intra- en transmurale zorg.

In Farmaceutische patiëntenzorg zijn de oorspronkelijke basiswerken Inleiding in de farmacotherapie en Farmacotherapie in de apotheek samengevoegd. Hierbij is de leerstof aangepast aan de nieuwe standaarden en zijn de nieuwe geneesmiddelen toegevoegd.

Dit boek is verdeeld in drie gedeelten. In het eerste gedeelte worden de basisbegrippen uit de farmacotherapie behandeld en wordt dieper ingegaan op de wisselwerking tussen verschillende geneesmiddelen. In het tweede gedeelte komt de farmaceutische patiëntenzorg in de eerstelijnsgezondheidszorg aan bod. In het laatste gedeelte komen de meer specifieke farmacotherapeutische onderwerpen aan de orde. Hierbij gaat het om ziekten die veelal in het ziekenhuis worden behandeld. Daarnaast wordt specialistische kennis over polyfarmacie en omgaan met misbruik en verslaving behandeld. Om dit werk compleet te maken is een lijst van technische termen en een index opgenomen, waardoor in een handomdraai de gewenste informatie wordt gevonden.

Farmaceutische patiëntenzorg is als basisboek bij uitstek geschikt voor iedereen die de opleiding tot apothekersassistent volgt. Daarnaast is het als naslagwerk erg handig in de dagelijkse praktijk in de apotheek.

François van Opdorp is openbaar apotheker in Breda. Hiernaast doceert hij onder meer aan apothekersassistentes (SBA) en verpleegkundigen in de huisartsenpraktijk. Als bestuurslid van de West-Brabantse Apothekers Vereniging houdt hij zich bezig met nascholing voor apothekers en apothekersassistentes in de regio.

Jeroen Mentink is openbaar apotheker in Zierikzee. Hij heeft ruime ervaring met (na-)scholing van apothekers en assistenten. Hij heeft zitting in diverse commissies rond medicatieveiligheid en polyfarmacie in Zeeland.

Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Springer Media B.V.
Druk
4
Jaar
2016
Auteur
J. Mentink

Selecteer een tabblad