De HBO-jurist: kans of bedreiging?

Nieuw
Sale
Sale
Sinds 2002 kent Nederland de HBO-Rechtenopleiding. De HBO-Rechtenopleiding is een praktijkgerichte juridische bacheloropleiding. De opleiding wil zich ten opzichte van andere hbo-opleidingen met een rechtencomponent profileren als monodisciplinaire rechtenopleiding. De opleiding wil zich van de wetenschappelijke rechtenopleiding onderscheiden door gedurende de opleiding de praktijk centraal te stellen. De HBO-Rechtenopleiding beoogt afgestudeerden af te leveren die de arbeidsmarkt 'hands-on' kunnen betreden. Het is interessant dat er een nieuwe juridische opleiding is gekomen in een veld waar al meerdere opleidingen met een juridische component bestonden, en waar met name de universiteiten sinds jaar en dag degenen zijn geweest die juristen afleverden op de arbeidsmarkt. De vraag rijst waarom deze nieuwe opleiding er is gekomen en of er voor deze nieuwe juristen plaats is op de arbeidsmarkt. De eerste afgestudeerden van de opleiding HBO-Rechten bevinden zich sinds september 2006 op de arbeidsmarkt. In onderhavige studie is gekeken naar de positie van de eerste lichtingen afgestudeerde hbo-juristen in het juridische landschap. Centraal staat de positie van de hbo-juristen in de klassieke juridische beroepen. Suzanne de Rooij is docent aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. Zij was daarnaast van (eind) 2007 tot (eind) 2012 als buitenpromovenda verbonden aan de faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit.
Stap {{$index + 1}}: {{itemAttribute.Description}} ({{vm.selectedItemOptions[itemAttribute.AttributeID].AttributeValue.Description}})

{{itemAttribute.Description}}

{{ '{0} moet minimaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength) }} {{ '{0} mag maximaal {1} teken(s) bevatten'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} moet een waarde zijn tussen {1} en {2}'.replace('{0}', itemAttribute.Description).replace('{1}', itemAttribute.MinLength ? itemAttribute.MinLength : 0).replace('{2}', itemAttribute.MaxLength) }} {{ '{0} bevat teveel decimalen'.replace('{0}', itemAttribute.Description) }} Optie is verplicht
Het is verplicht om een keuze te maken
Optie is verplicht

[BTW text ]
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW mits anders vermeld.

Specificaties

ISBN
{{item.ItemCode}}
EAN code
{{item.EANCode}}
UNSPSC
{{item.UNSPSC}}
Merk
{{item.ItemBrandDescription}}
Fabrikantnummer
{{item.SupplierCode}}
Artikel leverancierscode
{{item.ItemSupplierCode}}
Uitgever
Wolf Legal Publishers
Druk
1
Jaar
2012
Auteur
Suzanne de Rooij

Selecteer een tabblad